Studio Monitori

Sort By:  
Prikazana cena je za par. C5 Classic serija redefiniše kvalitet zvuka ‘’niskobudžetnog“ studijskog monitora. Sa više od 23 godine iskustva u dizajniranju zvučnika, jedna stvar je imati luksuz da se dizajniraju sjajni monitori koristeći skupe komponente i jedinstvene ‘’svemirske“ materijale… Međutim, ono što smo zadali sami sebi bio je još veći izazov: stvoriti izvanredan zvuk studijski monitor - koristeći obične, "klasične" tehnologije i komponente.
172.00€
Fluid Audio DS5 desktop postolja za monitor su dizajnirana za upotrebu sa svim 4” i 5” dvosistemskim studijskim monitorima. Imaju mogućnost podizanja Vaših monitora na dve visine: na 2.5” and 5”. Uz gumene stope, postolja postaju akustički izolacioni sistem koji se može podesiti na 3 ugla: ravno i pod uglovima od 3 i 6 stepeni nagiba.
56.00€
Prikazana cena je za par. Fluid Audio DS8 postolja za desktop monitore dizajnirana su za korišćenje sa svim 7” i 8” dvosistemskim studijskim monitorima. Imaju mogućnost podizanja Vaših monitora na dve visine: na 3” i 6”. Uz gumene stope, postolja postaju akustički izolacioni sistem koji se može podesiti na 3 ugla: ravno i pod uglovima od 3 i 6 stepeni nagiba.
65.00€
Data cena je za par F Serija Fluid Audio F4 je savršen početnički near-field monitor za muzičara početnika ili sezonskog profesionalca. To ne znači da ipak nije profesionalni monitor. Na to se može gledati kao na smanjeni F5 - jer koristi isti svileni konusni visokotonac i talasni usmerivač. Ista količina vremena i truda koja je uložena u naše veće modele uložena je i u F4. Rezultat: Odličan zvuk, jasan zglobni srednji opseg i dovoljno dobar bas koji ne zamućuje vokale. To je zaštitni znak Fluid Audio zvuka, i pomoći će vam da precizno definišete šta želite da stvorite u svom audio pejzažu.
168.00€
Prikazana cena je za komad. F Serija Dizajniran za snimanje u studiju, za gejming, kućni bioskop i još mnogo toga, Fluid Audio F8S aktivni sabvufer daje izuzetan bas odziv u kompaktnom izdanju. Mnogi muzički žanrovi koriste bas ekstenzije– od hip-hopa, hausa, do roka. Biti u stanju čuti svoj miks sa bas ekstenzijom od ključnog je značaja za precizno stvaranje muzike. F8S sabvufer omogućava Vam da čujete svaki detalj do 30Hz – u kompaktnom obliku.
263.00€
Prikazana cena je za komad. Fader Pro Serija Pošavši od priznate Fader serije studio monitora, odlučili smo da malo povećamo stvari i stvorili smo jedinstveni FPX7 monitor. Poseduje snažnije pojačalo AB klase sa toroidalnim transformatorom značajne veličine za izuzetnu snagu, sa optimizovanim kompozitnim konusnim niskotoncem i AMT ribbon visokotoncem, FPX7 proizvodi najtačnije iskustvo kada je reč o monitorima ovog cenovnog ranga. Sa svojim preciznim i munjevito brzim odzivom, AMT visokotonac pruža detalje i dubinu koja se jedino viđa u profesionalnim studijima.
355.00€
Prikazana cena je za par. Uskoro na stanju, nažalost ograničena količina zbog ogromne potražnje. Pozovite i rezervišite odmah! F Serija Fader Series FX8 studijski referentni monitor nastao je kao rezultat pokušaja da se reši jedan veliki problem: Kako napraviti dvosistemski monitor od 8 inča koji nije visok 15 inča! U studijskom okruženju (a još više u kućnom studiju), kada stavite nešto toliko visoko na miksing konzolu, to Vam često zaklanja pogled. Na kraju se dogodi da se ti veliki monolitni oblici pomere u stranu (da bi se smanjila visina) a onda se zvuk iz zvučnika izvitoperi jer energija visoke frekvencije odskače sa površine na kojoj su postavljeni. A da ne pominjemo to da to što je bio vertikalni startni odziv sada postaje horizontalni startni odziv, minimizirajući sweet spot u položaju za slušanje. Još jedan kompromis! To smo rešili stvaranjem koaksijalnog dvosistemskog dizajna (ili dvostruko koncentričnog), sa visokotoncem okačenim u centru niskotonca. Uvek su nas impresionirali Manley Tannoy zvučnici koji koriste koaksijalni drajver – samo smo mi to želeli da uradimo na manje skup način. Tu postoje dve prednosti. Jedna je ta što može da se manji visina kabineta. Kao što je već pomenuto, nije optimalno imati ogromne, nezgrapne zvučnike na Vašoj konzoli…a i većina dvosistemskih zvučnika su toliko visoki, da visokotonac ionako već gruva iznad Vaše glave, tako da morate da ih malo nagnete ka dole... a to može da bude nekako zastrašujuće.
335.00€
Prikazana cena je za komad. The professional monitor Alpha 50, the most compact of the line, is perfectly adapted for confined spaces.
172.00€
Prikazana cena je za komad. Trio6 Be Two monitors in one! Essentially, the Trio6 Be is a three-way speaker with a 1” tweeter, a 5” woofer, and an 8” subwoofer. Yet, switching to FOCUS mode reconfigures Trio6 Be in two-way monitor. The Trio6 Be was designed to meet the standards of the most demanding engineers. This dual monitor is the new reference in its price range owing to its extreme neutrality, its precise stereophonic imaging, and its ability to resolve the most minute sonic details, while its Class G amplifiers deliver SPL levels to suit all musical styles.
1,983.00€
Fluid Audio C5 Black (C5 Black)
Nema berilijuma. Bez titanijuma ... samo proverene tehnologije i komponente sastavljene da bi zvučale sjajno ... i to po atraktivnoj ceni. C5 sadrži 5-inčni drajver niske frekvencije i 1-inčni PEI membranski visokotonac montiran na posebno dizajnirani talasni kanal kako bi se stvorio bolji odziv prema osovini i koherentniji zvuk. Sa TRS i RCA ulazima i 40 vati ukupne snage, C5 je savršen za bilo koju desktop aplikaciju za monitoring.5" drajver niske frekvencije1" visokotonacVinil laminirana, akustično obrađena zvučna kutija od medijapanaSpecifikacijeFrekventni odziv: 54 Hz – 22 kHz (+/-3dB)Frekvencija skretnice: 4.5 kHzSnaga pojačala: 2 x 20 W (40W ukupno)Odnos signal-šum: > 90 dB (tipični A-otežani)Polaritet: Pozitivni signal na + ulazu pomera spoljnu nisku frekvencijuUlazna impedansa: 20 k oma balansirano, 10 k oma nebalansiranoUlazna osetljivost: 85 mV pink šum ulaz proizvodi TBD dB izlaz 89dBA @ od jednog metra sa jačinom zvuka na maksimumuSnaga: Fiksna 110V ~50/60 Hz ili 220V~50/60 HzZaštita: RF smetnje, ograničavanje izlazne struje, prekomerna temperatura, prolazni režim uključivanja / isključivanja, podzvučni filterKabinet: vinil laminirani medijapanVeličina (jedan monitor): 256 x 174 x 193 mm (HxWxD)Težina (par): 19.4 lbs. / 8.8 kg


Prikazana cena je za par. C5 Classic serija redefiniše kvalitet zvuka ‘’niskobudžetnog“ studijskog monitora. Sa više od 23 godine iskustva u dizajniranju zvučnika, jedna stvar je imati luksuz da se dizajniraju sjajni monitori koristeći skupe komponente i jedinstvene ‘’svemirske“ materijale… Međutim, ono što smo zadali sami sebi bio je još veći izazov: stvoriti izvanredan zvuk studijski monitor - koristeći obične, "klasične" tehnologije i komponente.
172.00€
Fluid Audio DS5 (DS5)
Podizanje Vaših monitora na nivo blizu Vašeg uveta znači da dobijate bolji startni frekventni odziv. S obzirom da visoke frekvencije koje dolaze iz visokotonaca mogu biti usmerene ili u obliku zraka, podizanje i približavanje do nivoa uveta znači da čujete puniji frekventni odziv. Napravljena su od medijapana (od istog materijala kao i kutije od monitora), neravne su površine i imaju dobro akustično prigušenje. Nogice postolja su napravljene od polipropilena, omogućavajući minimum ‘’zvonjave’’ ABS plastike. Na vrhu i dnu postolja se nalaze 40 durometer gumene stope sa velikom moći upijanja. Rezultat ovakve konstrukcije postolja omogućava Vašim monitorima da ‘’dišu’’ kao i da proizvode čistije tonove i manje iskrivljen srednji opseg. Sadržaj paketa4 x 2.5” “nogice” postolja4 x 5” “nogice” postolja4 x srednja stabilizatora10 gumenih stopa (10mm)5 gumenih stopa (18mm)10 zavrtnja (za montažu nogica)KarakteristikeOdgovara svim studijskim monitorima od 4” i 5”Moguća podešavanja na 2 visine: 2.5” i 5”Moguća 3 podešavanja nagiba: ravno, za 3 i 6 stepeniTehničke specifikacije/materijalSrednji stabilizatori: vinil laminirani medijapanPostolje: polipropilenska plastikaGuma: sa velikom moći upijanja, 40 DurometerVeličina (paketa): 5.94 x 7.44 x 4.5”Maksimalna težina 10kg po jediniciTežina: 0.9kgs/giftboxMereUkupna dubina: 185mmRazdaljina između leve i desne gumene potpore: 127mmUkupna širina: 142mmRazdaljina između leve i desne gumene potpore: 117mmMereUkupna dubina: 185mmRazdaljina između leve i desne gumene potpore: 127mmUkupna širina: 142mmRazdaljina između leve i desne gumene potpore: 117mm.

Fluid Audio DS5 desktop postolja za monitor su dizajnirana za upotrebu sa svim 4” i 5” dvosistemskim studijskim monitorima. Imaju mogućnost podizanja Vaših monitora na dve visine: na 2.5” and 5”. Uz gumene stope, postolja postaju akustički izolacioni sistem koji se može podesiti na 3 ugla: ravno i pod uglovima od 3 i 6 stepeni nagiba.
56.00€
Fluid Audio DS8 (DS8)
Podizanje Vaših monitora na nivo blizu Vašeg uveta znači da dobijate bolji startni frekventni odziv. S obzirom da visoke frekvencije koje dolaze iz visokotonaca mogu biti usmerene ili u obliku zraka, podizanje i približavanje do nivoa uveta znači da čujete puniji frekventni odziv. Napravljena su od medijapana (od istog materijala kao i kutije od monitora), neravne su površine i imaju dobro akustično prigušenje. Nogice postolja su napravljene od polipropilena, omogućavajući minimum ‘’zvonjave’’ ABS plastike. Na vrhu i dnu postolja se nalaze 40 durometer gumene stope sa velikom moći upijanja. Rezultat ovakve konstrukcije postolja omogućava Vašim monitorima da ‘’dišu’’ kao i da proizvode čistije tonove i manje iskrivljen srednji opseg.Top of FormBottom of Form Sadržaj paketa4 x 3” “nogice” postolja4 x 6” “nogice” postolja4 x srednja stabilizatora10 gumenih stopa (10mm)5 gumenih stopa (18mm)10 zavrtnja (za montažu nogica)KarakteristikeOdgovara svim studijskim monitorima od 7” ili 8”Moguća podešavanja na dve visine: na 3” i 6”Moguća podešavanja nagiba: ravno, za 3 i 6 stepeniTehničke specifikacije/materijalSrednji stabilizatori: vinil laminirani medijapanPostolja: polipropilenska plastikaGuma: sa velikom moći upijanja, 40 DurometerVeličina (paketa): 8.46 x 8.93 x 4.9”Maskimalna težina 13kg po jediniciTežina: 1.46kgs/giftboxMereUkupna dubina: 221.5mmRazdaljina između leve i desne gumene potpore: 152mmUkupna širina: 206mmRazdaljina između leve i desne gumene potpore: 176mm

Prikazana cena je za par. Fluid Audio DS8 postolja za desktop monitore dizajnirana su za korišćenje sa svim 7” i 8” dvosistemskim studijskim monitorima. Imaju mogućnost podizanja Vaših monitora na dve visine: na 3” i 6”. Uz gumene stope, postolja postaju akustički izolacioni sistem koji se može podesiti na 3 ugla: ravno i pod uglovima od 3 i 6 stepeni nagiba.
65.00€
Fluid Audio F4 (F4)
Biti najmanji u porodici ima i svoje prednosti, poput praktičnosti. Njegova kompaktna veličina omogućava fleksibilno postavljanje, bilo da miksujete album na manjoj konzoli ili uređujete video zapise na malom desku - F4 omogućava profesionalni, studijski kvalitet zvuka u bilo kakvom okruženju.Uključuje TRS i RCA ulaze na panelu pojačala, a postoji i Aux ulaz i izlaz za slušalice na prednjoj strani. Ovo pojačalo takođe koristi spoljni hladnjak kako bi se održala hladnija temperature kao i rezervno kolo koje štedi snagu kada se ne koristi pojačalo. Kao i kod svih zvučnika serije Fader, tu je i zgodna kontrola jačine zvuka na prednjoj strani pregrada da ne morate da posežete za zadnjim delom pojačala da biste pojačali zvuk.Savršen za:MiksovanjeVideo produkcijaOpštu audio reprodukcijuSpecifikacije:Frekventni odziv: 69 Hz – 22 kHz (+/-3dB)< Frekvencija skretnice: 2.5 kHzSnaga pojačala: 2 x 15 WSignal-šum: > 90 dB (tipični A-otežani)Polaritet: pozitivni signal na + ulazu pomera spoljnu nisku frekvencijuUlazna impedansa: 20k oma balansirano, 10k oma nebalansiranoUlazna osetljivost: 85 mV pink noise ulaz proizvodi 74dBA izlaznog SPL @ na udaljenosti od jednog metra sa jačinom zvuka na maksimumuSnaga: Fiksna 110V ~50/60 Hz ili 220V~50/60 HzZaštita: interference radio frekvencije, ograničenje izlazne struje, od previsoke temperature, brzi on/off prelaz, podzvučni filterKabinet: Vinil-laminirani medijapanVeličina (jedan monitor): 222 x 150 x 172 mm (HxWxD)Težina (par monitora): 15 lbs / 6.8 kg

Data cena je za par F Serija Fluid Audio F4 je savršen početnički near-field monitor za muzičara početnika ili sezonskog profesionalca. To ne znači da ipak nije profesionalni monitor. Na to se može gledati kao na smanjeni F5 - jer koristi isti svileni konusni visokotonac i talasni usmerivač. Ista količina vremena i truda koja je uložena u naše veće modele uložena je i u F4. Rezultat: Odličan zvuk, jasan zglobni srednji opseg i dovoljno dobar bas koji ne zamućuje vokale. To je zaštitni znak Fluid Audio zvuka, i pomoći će vam da precizno definišete šta želite da stvorite u svom audio pejzažu.
168.00€
Fluid Audio F8S SUBWOOFER (F8S SUBWOOFER)
Inženjeri mikseva žele da budu sigurni da se njihovi miksevi lepo transponuju na sve tipove sistema. Zbog toga smo dodali i standby nožni prekidač. Klikom na nožnu pedalu, možete uključiti ili isključiti bas i slušati svoj miks sa bas ekstenzijom ili bez nje. F8S ima ugrađena dva EQ podešavanja koja omogućavaju dve različite vrste podešavanja- zavisno od Vaše muzike: Konvencionalniji Flat odziv, kao i “Punch” podešavanje koje je savršeno za Dens ili drugu muziku sa srednjim basevima. Za veću fleksibilnost, F8S ima mogućnost promenljivog faznog podešavanja radi finog podešavanja faze za optimalno kombinovanje sa Vašim L/R monitorima (0-180 stepeni), promenljivu filter kontrolu low pass skretnice (50-200Hz) kao i 80Hz high pass filter (koji se koristi sa nožnim prekidačem) za povezivanja na satelit. Top of Form Bottom of Form Detalji 200 W D struje sa prekidačem za napajanje 8-inčni kompozitni papirni konus sa glasovnim kalemom visoke temperature i prigušeni gumeni prostorni zvuk Aktivni sabvufer Fader kontrola jačine zvuka na prednjoj strain Bas refleks vent port na prednjoj strani za lako pozicioniranje Standby funkcija pojačala za štednju energije XLR balansirani i 1/4” balansirani/nebalansirani ulazi i RCA ulazi XLR balansirani i 1/4” balansirani/nebalansirani izlazi Promenljiva lowpass filter kontrola: 50Hz-200Hz Prekidač za “Flat” i “Punchy” podešavanja 80 Hz highpass filter (sa nožnim prekidačem) za povezivanja na satelit Uključeni nožni prekidač dopušta Vam da uključite i isključite F8S za slušanje sa basom ili bez Tehničke specifikacije Frekventni odziv: 30-200Hz Ukupna snaga pojačala: 200 W Signal-to noise: > 100dB (tipični A-weighted) Polaritet: pozitivni signal na + ulaz izmešta LF konus na spolja Ulazna impedansa: 20k ohms balansirana, 10k ohms nebalansirana Ulazna osetljivost: 85mV pink noise ulaz proizvodi 97dBA izlaz SPL na jednom metru sa jačinom zvuka na maksimumu Struja: fabrički programiranao za 100-120V ~60Hz, 220-240V ~50Hz Zaštita: RF interferenca, ograničenje izlazne struje, od velikih temperatura, prelaz sa on/off, subsonični filter, spoljni glavni osigurač Kabinet: vinil laminirani, efikasni medijapan velike akustike Veličina: 13.4” x 10” x 10.5”, 340 x 254 x 270mm Težina: 18.7 lbs / 8.5 kg
Prikazana cena je za komad. F Serija Dizajniran za snimanje u studiju, za gejming, kućni bioskop i još mnogo toga, Fluid Audio F8S aktivni sabvufer daje izuzetan bas odziv u kompaktnom izdanju. Mnogi muzički žanrovi koriste bas ekstenzije– od hip-hopa, hausa, do roka. Biti u stanju čuti svoj miks sa bas ekstenzijom od ključnog je značaja za precizno stvaranje muzike. F8S sabvufer omogućava Vam da čujete svaki detalj do 30Hz – u kompaktnom obliku.
263.00€
Fluid Audio FPX7 (FPX7)
Ono što čini FPX7 tako jedinstvenim je to da je AMT visokotonac postavljen u centru niskotonca– u koaksijalnoj konfiguraciji, što čini ovaj zvučnik prvim ove vrste.Pošavši od onog što smo naučili u pogledu uspeha sa modelom FX8, inkorporirali smo AMT visokotonac na isti način. Koaksijalni drajveri, koji se nalaze u takvim svetski poznatim monitorima kao što je Manley ML10 sa Tannoy drajverima, pružaju takvu preciznost i detalje jer sva energija od visokotonca i niskotonca zrači iz identične pozicije u prostoru. Ovo je kritično za precizni startni odziv kao i za faznu koherentnost. Besprekoran transparentni odziv u kompaktnom obliku7” kompozitni konus, drajver niske frekvencije,Air motion transformer visokotonac omogućava izuzetno brz i tačan odzivDvostruko pojačavanje 140W klase A/B pojačanje (90w niskotonac/50w AMT visokotonac)Akustična kontrola prostora omogućava Vam da kalibrirate FPX7 prema Vašem okruženju za miksovanje ( 0, -2, -4db )Trim kontrola za visoke frekvencije visokotonca ( +2, 0, -2db )Fader jačina zvuka na prednjoj strani za lak pristup42Hz – 27kHz frekventni opseg (+/-3dB)Front loaded slot port for za usmerivi bas odzivStandby funkcija pojačala da bi se uštedela energija AMT visokotonac je montiran prema posebno podešenoj talasnoj smernici koja mu pruža široku disperziju i sweet spot koji se može širiti. Kompleksna DSP kontrolisana skretnica omogućava savršeno stapanje niskotonca sa AMT visokotoncem i obezbeđuje da da nema odstupanja od pojačala do pojačala.Tehničke specifikacijeFrekventni opseg: 42 Hz – 27 kHz (+/-3dB)Frekvencija skretnice: 3.5 kHzSnaga pojačala: 140 W RMSSignal-to-noise: > 100 dB (tipično A-weighted)Polaritet: Pozitivni signal na + ulaz proizvodi prema LF jedno izmeštanjeUlazna impedansa: 20 k ohms balansirano, 10 k ohms nebalansiranoUlazna osetljivost: 85 mV pink noise ulaz proizvodi 95dBA izlazni SPL@ na razdaljini od jednog metra kada je jačina zvuka na maksimumuStruja: fabrički programiran za 100 – 120V – 60Hz, 220 – 230V – 50HzZaštita: RF interferenca, ograničenje izlazne struje, previsoke temperature, prelaz sa on/off i subsonični filterKabinet: vinil laminirani medijapanVeličina (jedan monitor): 310 x 216 x 264 mm / 12.1" x 8.5" x 10.5" (HxWxD)Težina (jedan monitor): 16.5 lbs / 7.5 kg


Prikazana cena je za komad. Fader Pro Serija Pošavši od priznate Fader serije studio monitora, odlučili smo da malo povećamo stvari i stvorili smo jedinstveni FPX7 monitor. Poseduje snažnije pojačalo AB klase sa toroidalnim transformatorom značajne veličine za izuzetnu snagu, sa optimizovanim kompozitnim konusnim niskotoncem i AMT ribbon visokotoncem, FPX7 proizvodi najtačnije iskustvo kada je reč o monitorima ovog cenovnog ranga. Sa svojim preciznim i munjevito brzim odzivom, AMT visokotonac pruža detalje i dubinu koja se jedino viđa u profesionalnim studijima.
355.00€
Fluid Audio FX8 (FX8)
Druga prednost koaksijalnog dizajna, je što sada imate sve frekvencije (bas i srednji opseg sa niskotonca i visoke frekvencije sa visokotonca) koji zrače sa jedne tačke u prostoru. Ovo je velika prednost jer odjednom je Vaš startni odziv mnogo konzistentniji (što znači da je Vaš sweet spot veći i ravniji) i odziv zvučnika se ne menja bilo da stoje uspravno ili su položeni horizontalno.Talasni sklop visokotonca je dizajniran na takav način (koristeći istu geometriju kao i F5 talasni sklop) da bi se maksimizovao niskofrekventni odziv i postigla bolja integracija sa niskotoncem. Koristeći skretnicu 4.reda bili smo u mogućnosti da napravimo fazno koherentne drajvere kao i da stvorimo besprekoran prelaz između niskotonca i visokotonca. Dobijanje korektne faze između drajvera je ključan momenat za dobijanje odličnog srednjeg opsega, sa dubinom i transparentnošću.FX8 ima takođe sve odlične karakteristike i prednosti drugih zvučnika Fader serije. Pojačalo snabdeva snagom 130 W A/B klase svaki kabinet, a zaštita od pregrevanja i standby režim omogućavaju im da rade skladno i pouzdano. Fader kontrola jačine zvuka i bas refleks port na prednjoj strani omogućavaju laku upotrebu i pozicioniranje. Bilo da miksujete muziku u profesionalnom studiju ili se radi samo o vašem kućnom studiju, FX8 radi savršeno sa svim muzičkim žanrovima.Tehničke specifikacijeFrekventni odziv: 35 Hz – 22 kHz (+/-3dB)Frekvencija skretnice: 2.4 kHz Snaga pojačala za niske frekvencije: 80 WSnaga pojačala za niske frekvencije: 50 WSignal-to-noise: > 100 dB (tipični A-weighted) Polaritet: Pozitivni signal na + ulaz izmešta LF konus na spoljaUlazna impedansa: 20 k ohms balansirano, 10 k ohms nebalansirano Ulazna osetljivost: 85 mV pink noise ulaz proizvodi 95dBA izlaz SPL @ na jednom metru sa jačinom zvuka na maksimumu (102dB Max SPL) Snaga: 115V ~50/60 Hz or 230V~50/60 Hz promenljiva. Zaštita: RF interferenca, ograničenje izlazne struje, od previsoke temperature, prelaz sa on/off, subsonični filter, spoljni glavni osiguračKabinet: vinil laminirani medijapanVeličina (jedan monitor): 340mm (H) x 254mm (W) x 270mm (D) Težina (par): 44 lbs / 20 kg


Prikazana cena je za par. Uskoro na stanju, nažalost ograničena količina zbog ogromne potražnje. Pozovite i rezervišite odmah! F Serija Fader Series FX8 studijski referentni monitor nastao je kao rezultat pokušaja da se reši jedan veliki problem: Kako napraviti dvosistemski monitor od 8 inča koji nije visok 15 inča! U studijskom okruženju (a još više u kućnom studiju), kada stavite nešto toliko visoko na miksing konzolu, to Vam često zaklanja pogled. Na kraju se dogodi da se ti veliki monolitni oblici pomere u stranu (da bi se smanjila visina) a onda se zvuk iz zvučnika izvitoperi jer energija visoke frekvencije odskače sa površine na kojoj su postavljeni. A da ne pominjemo to da to što je bio vertikalni startni odziv sada postaje horizontalni startni odziv, minimizirajući sweet spot u položaju za slušanje. Još jedan kompromis! To smo rešili stvaranjem koaksijalnog dvosistemskog dizajna (ili dvostruko koncentričnog), sa visokotoncem okačenim u centru niskotonca. Uvek su nas impresionirali Manley Tannoy zvučnici koji koriste koaksijalni drajver – samo smo mi to želeli da uradimo na manje skup način. Tu postoje dve prednosti. Jedna je ta što može da se manji visina kabineta. Kao što je već pomenuto, nije optimalno imati ogromne, nezgrapne zvučnike na Vašoj konzoli…a i većina dvosistemskih zvučnika su toliko visoki, da visokotonac ionako već gruva iznad Vaše glave, tako da morate da ih malo nagnete ka dole... a to može da bude nekako zastrašujuće.
335.00€
FOCAL Alpha 50 (Alpha 50)
The Alpha 50 is composed of a 5” (13cm) woofer/ midrange speaker with a Polyglass cone loaded in a large laminar port and of a 1" (25mm) aluminum inverted dome tweeter. It features a 20W amplifier for the tweeter and a 35W amplifier for the woofer, and has a frequency response of 45Hz to 22kHz (+/- 3dB). KEY POINTS Low directivity: keeps the same sound throughout the room. Damping and rigidity: neutrality, no distortion. Tonal balance is identical at low and high volumes; low sensitivity to the wall effects. Connect up to 2 audio sources. Optimal acoustic integration. Reduced power consumption.
Prikazana cena je za komad. The professional monitor Alpha 50, the most compact of the line, is perfectly adapted for confined spaces.
172.00€
FOCAL Trio6 Be (Trio6 Be)
Focal Trio6 Be Features: 3-way, 2-way: two monitors in one with remote switching Focus (2-way) mode is an ideal way to hear your mix on a bandwidth-limited reference Uncompromised dynamics, linearity, and wide dispersion Beryllium inverted dome tweeter: state-of-the-art speaker design and material W composite sandwich cone woofer and sub for neutral, distortion-free sound Rotating baffle facilitates both horizontal and vertical orientation in your studio LF and HF shelving, 160Hz EQ, for simplified room integration Bespoke tri-amplification for effortless performance: 8" subwoofer: 200W Class G 5" woofer: 150W Class G 1" tweeter: 100W Class AB High-SPL design (115dB peak @ 1m) accommodates all musical styles Remote pedal jack (pedal not supplied) for toggling Focus mode Most 1-button guitar amp footswitches are compatible Step up to a true reference monitor: the Focal Trio6 Be!
Prikazana cena je za komad. Trio6 Be Two monitors in one! Essentially, the Trio6 Be is a three-way speaker with a 1” tweeter, a 5” woofer, and an 8” subwoofer. Yet, switching to FOCUS mode reconfigures Trio6 Be in two-way monitor. The Trio6 Be was designed to meet the standards of the most demanding engineers. This dual monitor is the new reference in its price range owing to its extreme neutrality, its precise stereophonic imaging, and its ability to resolve the most minute sonic details, while its Class G amplifiers deliver SPL levels to suit all musical styles.
1,983.00€
Per Page      1 - 9 of 9
  • 1
Name Info
2::warning
Use of undefined constant CACHE_DRIVER - assumed 'CACHE_DRIVER' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/tonmania/tonmania.rs/html/core/helper/system_check.php on line 116